
جمع آوری کمک ۷۷۲ میلیارد ریالی از طریق مراکز نیکوکاری خراسان جنوبی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد محمد عرب گفت: از ابتدای امسال ۷۷۲ میلیارد ریال کمک نقدی و غیر نقدی از طریق ۱۵۰ مرکز نیکوکاری در استان جمع آوری شده است.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی با اشاره به این که سال گذشته بیش از ۶۲۲ میلیارد ریال کمک به صورت نقدی و غیر نقدی توسط مراکز نیکوکاری جمع آوری شده است افزود:در مدت ۹ ماه امسال بیش از ۷۲ میلیارد ریال صدقات جمع آوری شده که حدود ۱۰ میلیارد ریال از آن نیز از طریق مراکز نیکوکاری جذب شده است.
عرب نهادینه کردن فرهنگ خیر و احسان و نوعدوستی در سطح محلات با مشارکت ساکنین محل ،طراحی ، استقرار و مدیریت شبکه های نیکوکاری با تمرکز بر محله و منطقه با محوریت مساجد را از اهداف راه اندازی مراکز نیکوکاری بیان کرد و افزود: ایجاد همبستگی ، تکافل و توازن اجتماعی در جامعه و ارتقاء فرهنگ انفاق و نیکوکاری، شناسایی ، ارتباط و تعامل موثر با اشخاص حقیقی و حقوقی تأثیر گذار از جمله خیرین ، موسسات خیریه ، مراکز آموزشی و .... به منظور استفاده بهینه از ظرفیت آنان در راستای رفع مشکل محرومین و توانمند سازی نیازمندان در راستای رفع نیازهای خود و استقلال اقتصادی با کمک و همراهی اهالی محله و منطقه و بهره گیری از توانمندی گروه ها و مجامع نیکوکاری به نفع محرومین از دیگر هدف های تشکیل این مراکز است.
وی در پاسخ به این سئوال که برنامه ها در جهت توسعه این مراکز نیز گفت:پشتیبانی نرم افزاری و سخت افزاری، مساعدتهای مالی در قالب هم افزایی با مراکز نیکوکاری، راه اندازی شورای راهبری مراکز نیکوکاری در راستای توسعه و توانمندسازی مراکز نیکوکاری و ارائه آموزشهای لازم در راستای بهره گیری کیفی از سامانه شبکه نیکوکاری و همچنین سایر موضوعات مرتبط با اهداف مراکز جزو این برنامه ها است.
به گفته عرب نشست های هم اندیشی امداد با مراکز نیکوکاری در راستای فعالیتهای دوجانبه و برون سپاری امور مشارکتی و حمایتی به مراکز نیکوکاری و توجه امداد به تخصصی نمودن مراکز نیکوکاری که در این راستا27 مرکز به صورت تخصصی در زمینه فرهنگی، زکات، رسانه، سلامت، اشتغال، قرض الحسنه فعالیت می کنند از دیگر برنامه های توسعه ای مراکز نیکوکاری است.
مدیر کل کمیته امداد استان افزود: مراکز نیکو کاری مردمی هستند و توسط معتمدین (اشخاص حقیقی و حقوقی) محلات، اداره می شوند.
به گفته عرب مستقل و خودگردان هستند و اعضاء آن به صورت داوطلبانه ارائه خدمت می نمایند و کوتاه نمودن فرآیند خدمت و سرعت عمل در خدمت رسانی، عدم وجود بروکراسی اداری در ارائه خدمت ،فعالیت تحت نظارت کمیته امداد فعالیت، ممنوعیت مراکز در زمینه فعالیتهای سیاسی ، شناسایی ظرفیتهای مختلف محلات در زمینه جذب منابع از دیگر ویژگی های مراکز نیکوکاری است.
وی هم چنین شناسایی نیازمندان محل و ارائه خدمت به مستمندان محل از طریق مرکز نیکوکاری و ایجاد همبستگی، تکافل و توازن اجتماعی در جامعه و ارتقاء فرهنگ انفاق و نیکوکاری را در لیست امتیازات مراکز نیکوکاری بیان کرد.
عرب در مورد نحوه شکل گیری مراکز نیکوکاری گفت: مرکز نیکوکاری واحدی است مردمی که از سال ۱۳۹۲ در سطح محلات شهر و روستا با محوریت مساجد و فعالیت معتمدین محل شکل گرفته و تحت نظارت کمیته امداد امام خمینی به فعالیت می پردازند.
به گفته وی این مراکز با هدف ایجاد شبکه نیکوکاری وبراساس انديشه هاي متعالي حضرت امام)ره(، رهنمودهاي مقام معظم رهبري(مدظله العالي) و تكاليف این نهاد براساس حكم صادره از طرف مقام معظم رهبري و اساسنامه اين نهاد در راستاي تكيه بر كمکهاي كمي و كيفي مردم به منظور تحقق اهداف اين تشكيلات الهي كه همانا توانمندسازي و شكوفايي استعدادها و تأمين خوداتكايي نيازمندان و محرومان و تقويت و رشد ايماني واعتقادي آنان با ارائه خدمات اجتماعي، حمايتي، فرهنگي و معيشتي است، شكل مي گيرد.