بیش از ۹ هزار فرصت شغلی برای مددجویان امداد خراسانجنوبی در دولت سیزدهم ایجاد شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد، محمد عرب، در نشست خبری دستگاههای اجرایی به مناسبت هفته دولت گفت: از ابتدای انقلاب دستگاهها به اقتضاعات زمان تشکیل شدهاند و کمیته امداد ۲۲ روز بعد از پیروزی انقلاب و بعد از تشکیل نهاد اجرایی امنیتی به عنوان دومین نهادی بود که به همت امام خمینی(ره) تشکیل شد.
مدیر کل کمیته امداد خراسان جنوبی در خصوص خدمات این سازمان اظهار کرد: بسیاری از این دستگاههایی که در اول انقلاب شکل گرفت به مرور زمان با یکدیگر ادغام شدند اما کمیته امداد از دستگاههایی است که در این ۴۳ سال تغییرات خود را در جهت توانمندسازی بیشتر پیش برده است و بیش از ۱۲۰ نوع خدمت در کارنامه کمیته امداد ثبت شده که این خدمات در پنج دسته تقسیمبندی میشوند.
عرب با تاکید بر این که توانمندسازی اقتصادی مددجویان و توسعه مشارکت های مردمی از جمله رویکردهای مهم این نهاد است ادامه داد: در توانمندسازی اقتصادی از ابتدای دولت سیزدهم ۹ هزار و ۳۸۶ فرصت شغلی با اعتبار ۶ هزار و ۲۱۱ میلیارد ریال در این استان به وجود آمده است.
وی با اشاره به ارائه آموزشهای کاربردی اشتغال به منظور توانمندسازی مددجویان به ۱۱ هزار و ۳۷۲ نفر افزود:بافت بیش از ۱۱ هزار متر مربع فرش، کمک به طرحهای اشتغال آسیب دیده در شرایط کرونایی و خشکسالی، کمک به تجاری سازی ۱۰ طرح نو و دانشبنیان، بازاریابی، برپایی نمایشگاه و بازارچه های دائمی و موقت و... از دیگر فعالیتهای این حوزه در بخش اشتغال بوده است.
مدیرکل کمیته امداد استان با تاکید بر این که همه فعالیتهای این نهاد مبتنی بر مردمیسازی است به این معنا که هیچ کدام از فعالیتهای کمیته امداد بدون مشارکت مردم انجام نمیشود افزود: کوچک سازی مجموعه امداد و واگذاری امور به مراکز نیکوکاری از سال ۹۲ شروع شده و هم اکنون ۱۵۱ مرکز نیکوکاری در محلات استان فعال هستند.
عرب با اشاره به افزایش منابع مردمی در دولت سیزدهم و رشد ۳۵ درصدی منابع ذکر شده افزود: در طرح اکرام ایتام و محسنین هم فعالیتهای گستردهای انجام شده طوری که تعداد حامیان به ۳۵ هزار و ۹۷۱ نفر افزایش یافته است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به روشهای پرداخت نوین کمیته امداد در حوزه صدقات، خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تاکید بر توسعه روشهای الکترونیکی(QRکد ، کد ussd، اینترنتی و.... ) در جذب منابع و تامین بیش از ۷۴ درصد منابع نقدی از این طریق بوده است.
به گفته عرب افزون بر این توسعه شوراهای زکات روستایی با محوریت معتمدین روستا به تعداد ۳۷۲ شورا در زمینه فرهنگ سازی و جذب زکوات از دیگر فعالیتهای این نهاد در بخش توسعه مشارکتهای مردمی بوده است.
وی افزود:در حوزه خانه دار کردن نیازمندان هم اقدامات خوبی انجام شده طوری که از ابتدای دولت سیزدهم 2 هزار و 400 واحد مسکن محرومان ساخته شده و هم اکنون ۵۲۳ واحد مسکن محرومان در دست اجرا است و امیدواریم با همراهی مردم و مسئولان هم چنان یاری رسان و الیتام بخش قسمتی از دردهای قشر محروم جامعه باشیم.
مدیرکل کمیته امداد استان با اشاره به این که ۳۹ هزار و ۸۴۲ خانوار تحت حمایت این نهاد هستند افزود: ماهیانه ۴۲۹ میلیارد ریال به عنوان کمک هزینه معیشت به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.
عرب با اشاره به سالمند بودن بیش از ۵۷ درصد خانوادههای تحت حمایت این نهاد افزود: از ابتدای دولت سیزدهم ۳ هزار و 960 سری جهیزیه با اعتبار 818 میلیارد ریال، ۲1 هزار و 486 قلم لوازم ضروری با اعتبار 570 میلیارد ریال بین نیازمندان توزیع شده است.
به گفته عرب حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، پرداخت ودیعه مسکن و اجاره، کمکهای موردي و .... از جمله حمایتهای این نهاد در حوزه سلامت و خانواده بوده است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتها در حوزه فرهنگی هم با حمایت از حدود 20 هزار دانشآموز و دانشجو انجام میگیرد و این افراد از کمک هزینههای تحصیلی، خدمات مشاورهای، خوابگاهی و.... بهرهمند میشوند.
مدیرکل کمیته امداد استان با اشاره به اجر معنوی سنت حسنه قرض الحسنه، صندوق امداد ولایت را فرصتی برای کمک به نیازمندان و مستمندان دانست و ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون صندوق امداد ولایت استان بیش از ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اشتغال، ودیعه مسکن، درمان، کارگشایی، دانشآموزی و دانشجویی به قریب ۲۰ هزار نفر پرداخت کرده است.
عرب با اشاره به همکاری ۴۷ وکیل نیکوکار با این نهاد افزود: در طی ۲ سال گذشته ۲۷۰ مددجو از خدمات حقوقی امداد بهرهمند و ۳۱۴ اقدام حقوقی برای آنها انجام شده است.